Het kiezen van de geschikte raamdecoratie

Zodra je verbouwing tot een einde loopt, is het belangrijk te kiezen welke raamdecoratie je wilt. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie: van rolgordijnen tot jaloezieën. Doordat er zoveel opties zijn, is de keuze echter niet gemakkelijk. Het is daarom belangrijk goed te weten waarvoor de raamdecoratie zal dienen en wat het budget is dat je te besteden hebt. Zo zijn normale rolgordijnen een stuk goedkoper dan vouwgordijnen en zullen dikke gordijnen minder licht doorlaten dan dunne gordijnen. Zet dus je voorkeuren goed op een rijtje voordat je deze keuze maakt, zodat je niet achteraf spijt zal krijgen.

Gordijnen

Een van de meest gebruikte opties zijn gordijnen. Gordijnen zijn in alle vormen en maten beschikbaar en kunnen ook in vrolijke kleuren worden geleverd. Daarnaast zorgen gordijnen in de winter ervoor dat de warmte in je huis blijft en kunnen dikke gordijnen ervoor zorgen dat je overdag in net zo’n donkere kamer kan slapen als ’s nachts. Gordijnen kunnen je kamer een chique uitstraling geven of juist je kamer oplichten door te kiezen voor dunne gordijnen. Gordijnen zijn dus heel gevarieerd en bieden verschillende mogelijkheden.

Jaloezieën

Naast gordijnen zijn jaloezieën ook een goede optie. Jaloezieën hebben vaak een moderne uitstraling en geven de optie om gemakkelijk de lichtinval te bepalen. Daarnaast zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Je kan namelijk makkelijk met een nat doekje de raamdecoratie schoonmaken. Dit gaat een stuk sneller dan gordijnen die gestoomd moeten worden. Naast dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, zijn er ook veel materialen waar je uit kan kiezen: aluminium, hout en bamboe zijn enkele opties. Er is dus voor iedereen een optie die past bij de rest van het interieur.

Duo rolgordijn

Een andere oplossing om je ramen te decoreren is een duo rolgordijn. Duo rolgordijnen kunnen zowel als rolgordijn als jaloezie worden gebruikt. Het is namelijk een rolgordijn met een semitransparante stof, waardoor het meer licht doorlaat dan een normaal rolgordijn. Het bestaat uit twee lagen stof, waardoor het rolgordijn zowel licht door kan laten, als kan blokkeren. Wil je dus de mogelijkheid hebben om licht op verschillende manieren te reguleren? Dan is dit een goede optie.