Tips voor een beginnend architect

Bouwkunst is een ander woord voor architectuur. Architectuur is overal in Nederland en in de wereld. Architectuur bestaat ook al voor duizenden jaren. Architecten bestaan dus ook al voor duizenden jaren. Bouwkunst is een moeilijk vak waar je gespecialiseerd in moet zijn om het zo goed mogelijk te doen. Je moet namelijk rekening houden met heel erg veel dingen. Dit kan heel erg lastig zijn. Je taak is namelijk niet alleen om het gebouw mooi te maken, maar ook om steun pilaren of andere dingen in en onder het gebouw te zetten die ervoor zorgen dat het gebouw blijft staan. Je kan een gebouw wel zo mooi mogelijk ontwerpen, maar als het gebouw niet gemaakt kan worden, omdat het in elkaar zou zakken dan heb je niets aan de schoonheid van een gebouw. Het is dus heel erg belangrijk om over veel dingen goed na te denken. Dit maakt het ook een creatief vak.

Voel je niet te goed voor sommige opdrachten

Omdat architect zijn zo een moeilijk vak is, ga ik je wat tips geven die je hopelijk kunnen helpen om een architect te worden of als je al een architect bent. Als architect moet je vooral in het begin van je carrière een naam opbouwen. Als je een mooie naam hebt opgebouwd krijg je veel meer klanten, omdat iedereen over jou heeft gehoord en over hoe goed jij in je werk bent. Om een goede naam op te bouwen moet je veel opdrachten aannemen, want hoe meer opdrachten je goed afrond hoe grotere klanten je krijgt. Mensen krijgen bij iedere succesvolle opdracht die jij doet steeds meer vertrouwen in jouw kunsten. Maak hier gebruik van door in het begin bijna alles misschien zelfs alles wat je binnenkrijgt aan opdrachten aan te nemen. Als jij je te goed voelt voor sommige opdrachten ga jij ze ook minder snel aannemen. Voel je dus niet te goed voor sommige opdrachten.

Bouw geen slechte reputatie op

Ook al vindt je een opdracht niet leuk, rond de opdracht dan alsnog goed af en geef alles wat je hebt. Dit is enorm belangrijk, want als je dat niet doet dan krijgen mensen het gevoel dat je het mooier had kunnen maken of beter had kunnen ontwerpen. Dit wil je natuurlijk niet, omdat dit slecht is voor je reputatie. Als iemand een huis ergens wilt bouwen en jou op het oog heeft om voor deze opdracht in te huren, maar ze horen van je slechte reputatie dan krijg je die opdracht waarschijnlijk niet meer.

Meer Te Weten Komen

Architectuur

designen

kantoor designen?